Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hvordan virker en pilleovn?

​Når man anskaffer eller overvejer at anskaffe sig en pilleovn, er det naturligt at være nysgerrig på hvordan pilleovnen virker. Nedenfor har Ecoteck udarbejdet en nem og overskuelig guide dertil.

​Sådan virker en pilleovn​

For at forstå hvordan pilleovnen virker, kigger vi først på de forskellige komponenter i ovnen. Se tegningen og betydninger nedenfor​. Klik på billedet for at se en større udgave.​

Sådan foregår processen

Derefter kan vi se på hvordan selve processen fungerer

.

Når pilleovnen aktiveres, tændes flammen vha.:​

  1. luften, som kommer ind i brændeovnen via et indgangsrør til primærluft (19) og når brænderen (15)
  2. pillen, som hentes fra tanken (3) og føres ind i brænderen (15) ved hjælp af pillesneglen
  3. varmelegemet aktiverer forbrændingen.

Forbrændingen skaber røg, der når den kommer i kontakt med varmeveksleren (5), afgiver al sin varme. Den afgivne varme føres derefter ud i rummet ved hjælp af den forreste rist til udsendelsen af den varme luft (10)*. Forbrændingsrøgen fortsætter derimod kredsløbet i røgkanalen (4) for derefter at blive udstødt ved hjælp af aftrækskanalen (6).


Hele mekanismen styres af et elektronisk kort forsynet med mikroprocessor, som på basis af forskellige følere og sonder internt i brændeovnen regulerer luftens gennemstrømning og forsyningen således, at forbrændingen optimeres.


* I dette tilfælde passerer den varme luft, da det drejer sig om en kanaliseret brændeovn, ligeledes bagtil (2) for at blive ført ind i de tilstødende rum. Reguleringen af luftmængden fortil og bagtil reguleres ved hjælp af et håndtag (1).

Firmainformation

CVR​

29795924​

Adresse​

Telefon

Ecoteck A/S

Den ​billigste, sikreste og mest miljøvenlige varmeløsning.