Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Pilleovne og pillefyr til ethvert behov

​Overvejer du at opvarme din bolig med pilleovn? Hos Ecoteck finder du alt om vores pilleovne, så du kan vælge den rigtige ovn til dit hjem.
Du kan læse nærmere om vores forskellige ovntyper og modeller. Vi har også information om hvordan en pilleovn fungerer, og hvad du skal tænke på når du vælger pilleovn.

Ecoteck anbefaler at du besøger en af vore forhandlere som kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige Ecoteck pilleovn. For at få fuld glæde af dine pilleovn, er det vigtigt at du får en ovn, der kan opvarme din bolig efter dit behov og opfylder dine krav til æstetik og brugervenlighed. Det kan vores forhandlere hjælpe dig med.
Du kan se pilleovnen i drift samt få en grundig instruktion i brug, rengøring og vedligehold hos forhandleren.
Ecotecks pilleovne har enkel betjening, er støjsvage og nemme at rengøre. Flere modeller har selvrensende brænder.

Find din lokale forhandler, hvor du kan opleve pilleovne i drift inden du køber

Værd at vide om pilleovne

Sådan virker din pilleovn

Pilleovne fra Ecoteck er displaybetjente og aktiveres via en timer. Pilleovnen er forsynet med en række følere og sonder, der optimerer brændeprocessen på baggrund af målte temperaturer. Dermed reguleres luftgennemstrømning i ovnen og forsyningen af piller, så forbrændingen optimeres og din bolig har en jævn, optimal temperatur.

Brændstof/piller

Piller leveres på paller i ti-kilos sække. Vores piller er ​CO₂- neutrale og miljøvenlige. Pillerne kan stå ude i en carport, garage, eller overdækket terrasse uden problemer.

Er pilleovnen billigere end anden opvarmning?

Alt efter hvilken type opvarmning du har, og hvor meget af opvarmning, der skal erstattes af pilleovne, viser beregninger at du kan spare mellem 50 og 70% af varmeregningen.

Er pilleovnen mere miljøvenlig end anden opvarmning?

Vores træpiller er CO2-neutrale. Pilleovnen er fuldautomatiske, og udnytter derfor energien i pillerne optimalt, så der er mindst muligt spild. De er desuden en langtidsinvestering, der kan opvarme din bolig de næste 20 år.

Træpillerne er lavet af sammenpresset savsmuld, der ellers er et affaldsprodukt fra træindustrien. Træ er ligeledes et regenererende energiprodukt ved bæredygtig skovbrug, og derfor mere bæredygtigt end fossile brændstoffer. Moderne pilleovne har også et meget lavt emissionsniveau - altså meget lave udslip af kulilte og fint støv.

Vedligehold

Vedligehold af din pilleovn består i høj grad af ugentlig rengøring samt påfyldning af piller. Derfor bør du vælge en pilleovn, der er nemt gøre ren og har en stor pilletank. Desuden bør din pilleovn tilses årligt med et serviceeftersyn foretaget af en fagmand.

Sådan vælger du den rigtige pilleovn til dit behov

 • Vælg en ovn med display, der er nemt at betjene

 • Vælg en ovn med varmeveksler i rør - det sikre bedre udnyttes af varmen.

 • Varmeveksleren bør have en skraber til rengøring.

 • Røgvendepladen skal kunne tages ud og renses

 • Vælg en stor, åben askeskuffe, der kan tømmes i ovnen, så du slipper for aske i hele huset.

 • Brændskålen skal også kunne udtages og rengøres.

 • Skorsten bør kunne kobles på både top og bagside.

 • Pilleovnen kan bruges som varmekilde i et eller flere rum, eller i hele boligen. Du skal vælge en ovn, der har varmekapacitet nok til det ønskede antal m2. Som udgangspunkt kan 1 kW opvarme 20 m2. Isoleringsgraden af din bolig har også betydning for effektivt ovnen varmer, samt hvor mange piller den forbruger. Desuden skal du tage højde for hvor højt du har til loftet - stor loftshøjde betyder flere m3 luft, der skal opvarmes.

 • Skal du kun opvarme et enkelt rum, kan du vælge en pilleovn med naturlig konvektion eller med rumblæser. Naturlig konvektion er den mest lydsvage, mens rumblæser giver en bedre varmefordeling over hele rummet.

 • Skal du opvarme to eller flere rum bør du vælge en pilleovn med varmeflytning eller pilleovne med centralvarmetilslutning.

 • Der findes pilleovne i en række prisklasser. Pilleovne kan dog også ses som en investering, da den gerne skulle tjene sig selv ind i brug. Du har også mulighed for at leje en pilleovn hos Ecoteck.

 • Æstetikken spiller også en rolle, når du vælger pilleovn. Den kan indgå som et hyggeligt element i din indretning, hvor flammen kan være centrum for en sofakrog. Derfor er det en god idé at vælge en pilleovn, der passer til din bolig og indretning.

 • Ecotecks fagfolk monterer nemt og hurtigt din pilleovn, så den er fuldt funktionsdygtig. 

Firmainformation

CVR​

29795924​

Adresse​

Telefon

Ecoteck A/S

Den ​billigste, sikreste og mest miljøvenlige varmeløsning.